میهمان گرامی ، خوش آمدید . عضــویت



رتبه موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

بیماری لثه چیست | انواع بیماری لثه

#1
لثه همانند دندان‌ها به صورت روزانه قابل رویت نیست و به همین دلیل اکثر افراد حتی در صورت ابتلا به بیماری‌های لثه خیلی دیر متوجه بروز آن می‌شوند و معمولاً برای رفع آن دیر هنگام اقدام می‌کنند.

عدم آموزش صحیح باعث شده است که اهمیت سلامت لثه کمی نادیده گرفته شود و در نتیجه میزان رواج بیماری‌های مربوط به لثه در سال‌های گذشته افزایش قابل توجهی داشته است.

ویژگی‌های لثه سالم

یک لثه سالم باید ریشه همه دندان‌ها را به صورت کامل پوشانده و به رنگ صورتی باشد. هر گونه تغییر رنگ لثه می‌تواند نشان دهنده عدم سلامت آن باشد.

و درصورتی‌که شرایط آن مورد بررسی قرار نگیرد، ممکن است در آینده با خطرات جدی رو به رو شود. این بافت استحکام بالایی داشته و نباید خون ریزی متعدد داشته باشد. در صورت مشاهده هر کدام از موارد زیر، حتماً برای معاینه به دندان‌پزشک خود مراجعه کنید.
  • جدا شدن دندان یا دندان‌ها
    لق شدن دندان یا دندان‌ها
    تغییر رنگ لثه
    متورم شدن لثه
    حساسیت بالای لثه
    *شما قادر به دیدن لینک ها نیستید ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید*
    بوی بد و نامطبوع همیشگی دهان

از آن‌جایی که بیماری‌های لثه در ابتدا بدون درد بوده و به مرور پیشرفت می‌کنند، اصولاً اکثر افراد خیلی دیر متوجه بروز بیماری در لثه خود می‌شوند.

اطلاعات جامع بیماری‌های لثه

اگر بخواهیم بیماری‌های لثه را تقسیم بندی کنیم، می‌توانیم دو بیماری را به عنوان مهم‌ترین بیماری‌های لثه در نظر بگیریم. این بیماری‌ها عبارت‌اند از:
  • ژنژیویت
    پریودنتینت

این بیماری‌ها معمولاً به عنوان بیماری‌های لثه شناخته می‌شوند.

نقل قول:موسسه ملی بهداشت لثه (National Institute of Health) این بیماری‌ها را اینگونه تعریف می‌کند:” التهاب و عفونتی که بافت‌های نگهدارنده دندان‌ها از جمله لثه، رباط‌های پریودنتال و حفره‌های دندانی را از بین می‌برد.”


این بیماری‌ها در میان بزرگسالان بسیار شایع بوده و علیرغم قابل درمان بودن، در این سال‌ها روندی صعودی داشته است. البته عواملی که سلامت لثه را در معرض خطر قرار می‌دهند، صرفاً به این دو مورد محدود نشده و پس از بررسی بیماری ژنژیویت و *شما قادر به دیدن لینک ها نیستید ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید* از دیگر بیماری‌های مرتبط با لثه نام خواهیم برد.

ژنژیویت چیست؟

این بیماری یک نوع خفیف بیماری لثه محسوب شده و به آن التهاب لثه نیز گفته می‌شود. این بیماری در ابتدا علائمی همچون لثه قرمز و تحریک پذیر را نمایش می‌دهد و در صورت عدم درمان به موقع می‌تواند به پریودنتینت تبدیل شده و سلامت دهان و دندان شما را با خطر جدی مواجه کند.

طبق گفته‌های رئیس انجمن دندان‌پزشکی واشنگتن دی سی، حدود ۵۰ درصد از افراد التهاب لثه را در ۴ دندان و یا بیشتر تجربه می‌کنند. می‌بینید که میزان شیوع این بیماری در بین عموم مردم به شدت بالا بوده و در بیشتر موارد افراد از بروز این بیماری در لثه خود بی اطلاع هستند.

طبق نتایج تحقیقات صورت گرفته التهاب لثه در درجه اول به دلیل بهداشت نامناسب دهان و دندان ایجاد می‌شود. عدم رعایت بهداشت دهان و دندان‌ها به تشکیل پلاک بر روی دندان‌ها منجر شده که شکلی نامرئی و چسبنده دارند.

این پلاک‌ها در نتیجه تعامل با قند و نشاسته موجود در دهان، به سرعت رشد کرده و به همین دلیل عدم استفاده از مسواک و نخ دندان، شرایط را برای رشد این باکتری‌ها به طور کامل فراهم می‌کند.

طبق هشدار موسسه ملی بهداشت در صورت عدم رسیدگی، این پلاک‌ها به جرم تبدیل شده و در پایه دندان‌ها رسوب خواهند کرد. در نتیجه ترشح سموم از این باکتری‌ها، لثه فرد به مرور ملتهب شده و در نهایت به عفونت تبدیل می‌شود.

پریودنتینت چیست؟

ساده‌ترین تعریف این بیماری به این صورت است که اگر التهاب لثه یا ژنژیویت به موقع درمان نشوند، یک بیماری وخیم‌تر که به آن پریودنتینت گفته می‌شود ایجاد خواهد شد.

این بیماری که منجر به تخریب بافت لثه، استخوان‌های فک و دندان‌ها می‌شود به گفته سازمان بهداشت جهانی یکی از دلایل میانی از دست دادن دندان در بین بزرگسالان محسوب می‌شود.

اگر پلاک‌ها و باکتری‌ها بیش از اندازه در زیر خط لثه رشد کنند، سموم تولیدی آن‌ها باعث تجزیه بافت‌ها و استخوان‌های نگهدارنده دندان می‌شود و این عامل در نهایت باعث از دست دادن دندان‌های فرد خواهد شد.

در بیماری پریودنتینت لثه از دندان‌ها جدا شده و در نتیجه آن یک فضای خالی که به آن پاکت گفته می‌شود، در این ناحیه ایجاد خواهد شد که به مرور عفونت می‌کند. این بیماری در صورت عدم درمان احتمال حمله قلبی و یا سکته مغزی را نیز افزایش خواهد داد.

طبق گفته آکادمی پریودنتولوژی آمریکا، این بیماری را می‌توان به ۴ دسته تقسیم کرد. این دسته‌ها عبارت‌اند از:
  • پریودنتینت مزمن
    پریودنتینت تهاجمی
    پریودنتینت سیستمیک بر اثر بیماری‌های قلبی، دیابت و بیماری‌های تنفسی
    پریودنتینت نکروز

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره علائم وراه‌های درمان ژنژیویت و پریودنتینت و اینکه چه افرادی بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری‌‌ها هستند مقاله: اطلاعات جامع درباره *شما قادر به دیدن لینک ها نیستید ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید*
نوشته:*شما قادر به دیدن لینک ها نیستید ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید*را مطالعه کنید.


موضوعات مشابه ...
موضوع
  مصرف دوز پایین آسپرین مخصوصاً برای افراد میانسالی که در خانواده خود سابقه بیماری قلبی
Question قیمت روز انواع لپ تاپ سال 91



کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان